• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά: Αξιοπρεπή και ισότιμη ένταξη των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά: Αξιοπρεπή και ισότιμη ένταξη των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Εκπαιδευτικές δράσεις καθ’ όλη την εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν από τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρόδου, με στόχο η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με χαμόγελο για όλα τα παιδιά και να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπή και ισότιμη ένταξη των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη δημιουργία κινήτρων, αναφορικά με τη μείωση της σχολικής διαρροής. Για το σκοπό αυτό, σχολικά είδη και τσάντες, διανεμήθηκαν σε παιδιά σχολικής ηλικίας, που είναι εγγεγραμμένα σε σχολεία της περιοχή, ενώ έγινε ενημέρωση πόρτα –πόρτα για την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και πρόληψης της διασποράς της covid-19, δείχνοντας βήμα -βήμα, τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά, τον τρόπο με τον οποίο διενεργείται το self-test. Παράλληλα, διανεμήθηκαν σε όλους σχετικά έντυπα με τις οδηγίες διεξαγωγής τους, τα οποία μεταφράστηκαν στη Ρομανί και τυπώθηκαν από την υπηρεσία.
Επιπλέον, οι γονείς-κηδεμόνες ενημερώθηκαν για την υποχρέωση συμπλήρωσης της σχολικής κάρτας, τη διαδικασία δήλωσης του αποτελέσματος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αλλά και την δυνατότητα υποστήριξης τους στην διαδικασία αυτή, ενώ ταυτόχρονα διανεμήθηκαν σε όλους σχολικές κάρτες σε έντυπη μορφή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσφορά των σχολικών ειδών και τσαντών ήταν προσφορά από τον Φιλανθρωπικό σύλλογο ’Αγία Σοφία’ , τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!