• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Φαρσάλων: Δράσεις για την υποστήριξη των μαθητών.

Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Φαρσάλων: Δράσεις για την υποστήριξη των μαθητών.

To πρώτο κουδούνι χτύπησε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στα σχολεία όλης της χώρας. Νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια άνοιξαν για να υποδεχτούν τους μαθητές για την τέλεση του Αγιασμού.

Για τον λόγο αυτό, στις 10 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε από την παιδαγωγό και τον διαμεσολαβητή του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων, ενημέρωση στον οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα για την ημερομηνία και την ώρα τέλεσης του Αγιασμού καθώς και για τις ημέρες που πρέπει οι μαθητές να κάνουν και να δηλώνουν το self-test κατά του covid19. Η παιδαγωγός τόνισε στους γονείς την αναγκαιότητα παρακολούθησης των σχολικών μαθημάτων από τους μαθητές με συνέπεια.

Επιπροσθέτως, μοιράστηκε, έντυπο υλικό για τον τρόπο διενέργειας των self-test ειδικά σχεδιασμένο από την νοσηλεύτρια του Παραρτήματος Ρομά. Τέλος, η νοσηλεύτρια βοηθάει έμπρακτα και σε καθημερινή βάση για την υποχρεωτική πραγματοποίηση του self-test, δύο φορές εβδομαδιαίως, τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη με κύριο σκοπό την προώθηση των παιδιών στα σχολεία.
Οι εργαζόμενοι του Παραρτήματος Ρομά θα είναι δίπλα σε όλους τους μαθητές και στις οικογένειές τους με σκοπό τον περιορισμό της σχολικής διαρροής και την προοδό τους στη δημόσια εκπαίδευση.
Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350161, e-mail: k.koinotitas@dimosfarsalon.gr
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: kkoinothtas_roma@dimosfarsalon.gr

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!