• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κατερίνης με Παράρτημα Ρομά: Ισότιμη συμμετοχή των Ρομά σε κάθε είδους δραστηριότητα.

Η περιθωριοποίηση των Ρομά συνήθως έχει τρεις βασικές διαστάσεις που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση και αλληλεξάρτηση, διαμορφώνοντας έναν φαύλο κύκλο πολλαπλής αποστέρησης και εν τέλει μη ισότιμης συμμετοχής στην τοπική κοινωνία. Η πρώτη διάσταση αναφέρεται στον ιδιότυπο πολιτικό αποκλεισμό των Ρομά, αφού δεν εκπροσωπούνται σε κανένα, αιρετό ή μη, όργανο των Δήμων της περιοχής. Η δεύτερη διάσταση αναφέρεται στο χωρικό αποκλεισμό, τη συγκέντρωσή των Ρομά σε ακατάλληλες για οικισμό περιοχές με περιβαλλοντική και υγειονομική επικινδυνότητα. Η τρίτη διάσταση αναφέρεται στον κοινωνικό αποκλεισμό, την εμπέδωση στερεοτύπων ταύτισης των Ρομά με το περιθώριο, την ανομία και την παραβατικότητα.

Το προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κατερίνης με Παράρτημα Ρομά συνεχίζοντας την προσπάθεια ενδυνάμωσης των Ρομά γυναικών και ανδρών έδωσε την δυνατότητα με μέλη του οικισμού να γνωρίζουν το άθλημα της ιππασίας.

Το προσωπικό της δομής ευχαριστεί τον κ. Ελευθεριάδη για τη ζεστή υποδοχή που επιφύλαξε στο 3 Hills Boutique . Καθώς και τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΚ κ. Μπουσνακη Αστέριο και τον Αντιπρόεδρο κ. Ζησιμόπουλο Δημήτριο, οι οποίοι στέκονται αρωγοί στις προσπάθειες του προσωπικού.

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!