• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Μαρία Συρεγγέλα

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Μαρία Συρεγγέλα

Μετά από την αποστολή Ενημερωτικού Υπομνήματος στις 17 Μαΐου με θέμα τη Θέσπιση Ειδικής Άδειας Προστασίας της Μητρότητας καθώς και την πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας προς την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κυρία Μαρία Συρεγγέλα, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με την Αντιπρόεδρο και την Γενική Γραμματέα του Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ. την Παρασκευή στις 28 Μαΐου. 

Αφού παρουσιάστηκαν ο ρόλος και η συμβολή των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, οι κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχουμε στους ευάλωτους πολίτες και οι παρεμβάσεις μας στις τοπικές κοινωνίες, ακολούθησε συζήτηση επί των άρθρων του Νομοσχεδίου : «Για την Προστασία της Εργασίας – Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής «Επιθεώρηση Εργασίας» – Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον χώρο της εργασίας – Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τo Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και της Υγείας στην Εργασία – Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής».

Η Υφυπουργός αναγνώρισε το νομοθετικό έλλειμμα έως σήμερα σε σχέση με τη μη δυνατότητα παροχής Ειδικής Άδειας Προστασίας της Μητρότητας. Μας ενημέρωσε για τις αλλαγές επί των άρθρων, σύμφωνα με την Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τις διευκολύνσεις που προβλέπονται για τους άντρες γονείς διεκδικώντας ισότιμο ρόλο στην οικογένεια και στην ανατροφή των παιδιών. Αναφορικά με τις διεκδικήσεις μας για τη θέσπιση Ειδικής Άδειας Προστασίας της Μητρότητας στις ΙΔΟΧ εργαζόμενες των Δήμων στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, τόνισε πως υπάρχει συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, ως συναρμόδιο Υπουργείο, και εξετάζονται οι παράμετροι ως προς την εύρεση πιθανής λύσης του συγκεκριμένου ζητήματος. Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι υπάρχει μέριμνα του Υπουργείου για την άδεια προστασίας της μητρότητας με τη μορφή που παρουσιάστηκε στο νομοσχέδιο, 2 μήνες με αποδοχές από τον ΟΑΕΔ και 2 μήνες άνευ αποδοχών που δεν θα είναι υποχρεωτικοί.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας θα συνεχίσει ενεργά την προσπάθεια για τη διεκδίκηση καλύτερων όρων εργασίας και τη  διασφάλιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αναδεικνύοντας τον ρόλο μας και  προωθώντας τον κοινωνικό διάλογο και την συνεργατικότητα προς πάσα κατεύθυνση.

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!