• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ.: Επίσκεψη από τη Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ.: Επίσκεψη από τη Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του ρόλου των Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας και της συμβολής τους στην υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας απηύθυνε κάλεσμα προς την Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας κα. Νάτσου Μαρία για να επισκεφθεί τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συνοδευόμενη από τους συντονιστές της Γραμματείας κ. Θεμιστοκλή Δαμάκη και κ. Σταύρο Παπαγερμανό επισκέφτηκαν τις δομές και διαπίστωσαν την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους λιγότερο προνομιούχους συμπολίτες μας.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Αηδονόπουλο Χάρη, όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της αστεγίας και της ακραίας φτώχειας.

Στη συνέχεια, έγινε επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου η αντιπροσώπεια της Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τον τρόπο λειτουργίας των δομών, τον αριθμό των εξυπηρετούμενων, τα είδη πρώτη ανάγκης που δίνονται και τα φάρμακα που χορηγούνται σε συμπολίτες μας που αδυνατούν να καλύψουν το κόστος αυτών.

Μετέπειτα, επισκεφθήκαμε το Κέντρο Κοινότητας και τη Δομή Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό Ειρήνης (περιοχή Βαρδάρη), οπού συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και την αναγκαιότητα για χώρους όπου θα παρέχονται με άνεση συμβουλευτικές υπηρεσίες. Παραλλήλα, κατά την διάρκεια της διανομής του Συσσιτίου, η κα. Νάτσιου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με ωφελούμενους της δομής.

Στο κλείσιμο της επίσκεψης ξεναγήθηκε στους χώρους των Δομών Αστεγίας, οπού ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας και τις καθημερνές προσπάθειες που καταβάλλονται από το προσωπικό των δομών με στόχευση την σταδιακή κοινωνική επανένταξη των αστέγων.

Η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα. Μαρία Νάτσιου εξέφρασε την επιθυμία της συνεργασίας για τη δραστική μείωση και εξάλειψη του φαινομένου των αστέγων. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «Εμείς είμαστε εδώ, με στελέχη και συνεργάτες, έτοιμοι να αξιοποιήσουμε προτάσεις αλλά και πρωτοβουλίες για την περαιτέρω θωράκιση των παρεχομένων υπηρεσιών, τόσο από την πλευρά της πολιτείας, ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και από τις δράσεις πολιτών και οργανώσεων για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού κοινωνικού ζητήματος».

Κλείνοντας συνεχάρει τους εργαζόμενους των Κοινωνικών Δομών για την καθημερινή τους προσφορά δηλώνοντας ότι «Σήμερα συναντήθηκα με εργαζόμενους, οι οποίοι με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση προσφέρουν και υποστηρίζουν καθημερινά χιλιάδες ευάλωτους συμπολίτες μας. Αξίζουν της υποστήριξής μας καθώς βρίσκονται πάντοτε στη πρώτη γραμμή δίπλα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες».

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!