• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Ξενώνας Αστέγων Δήμου Βόλου: Συνάντηση με την Κινητή Μονάδα Μαγνησίας για την Ψυχική Υγεία.

Ξενώνας Αστέγων Δήμου Βόλου: Συνάντηση με την Κινητή Μονάδα Μαγνησίας για την Ψυχική Υγεία.

Το προσωπικο του Ξενώνα Αστέγων Βόλου και της Κινητής Μονάδας Μαγνησίας για την Ψυχική Υγεία που ανήκει στην ΔΙΟΔΟ ΑμΚΕ, πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών για την λειτουργία των δύο φορέων.

Αρχικό θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η αμφίδρομη ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των δυο δομών. Συζητήθηκε εκτενέστερα η ολιστική στήριξη που λαμβάνουν οι ωφελούμενοι του ξενώνα αστέγων, σε πολλαπλά επίπεδα (σίτιση, στέγαση, ψυχοκοινωνική στήριξη και ιατροφαρμακευτική κάλυψη). Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τη  Κινητή Μονάδα Μαγνησίας για την Ψυχική Υγεία που ανήκει στην ΔΙΟΔΟ ΑμΚΕ που έχει ξεκινήσει να λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2020. Σημαντική υπηρεσία της νέας δομής είναι η πρόληψη, η θεραπεία, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με ψυχικές ασθένειες καθώς και η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και του στίγματος. Οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν όλο το νομό Μαγνησίας αλλά κυρίως απομακρυσμένες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση(Πήλιο, Σποράδες κ.α).

Επίσης, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό του ξενώνα με περιγραφή υπηρεσιών και πληροφορίες επικοινωνίας προς διάθεση της Κινητής Μονάδας Μαγνησίας για την Ψυχική Υγεία. Τέλος, συμφωνήθηκε η μελλοντική συνεργασία των δυο δομών.

Ο Ξενώνας Αστέγων Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020».

Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει στο 2421091614 είτε στο email: xenonas.astegon@gmail.com.

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 με 17:00.

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!