• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ.: Συμμετοχή στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ.: Συμμετοχή στην τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής τη ΚΕΔΕ στον Σύλλογο Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας για την τακτική συνεδρίαση της επιτροπής την Πέμπτη 13/05/2021, συμμετείχαν ο Πρόεδρος, η Αντιπρόεδρος και η Γενική Γραμματέας του Δ.Σ.

Κατά την εισήγηση του Προέδρου του ΣΚΟΙΝΔΑΦ κ. Δημήτριου Κνη, παρουσιάστηκαν ο ρόλος και η συμβολή των Κέντρων Κοινότητας και των παραρτημάτων Ρομά, των Κέντρων Ένταξης Μεταναστών και των Κινητών τους Μονάδων, των Δομών Αστέγων που περιλαμβάνουν τα Κέντρα Ημέρας και τα Υπνωτήρια Αστέγων και των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Φαρμακεία και Δομές Παροχής Συσσιτίου στα πλαίσια λειτουργίας των Δήμων αλλά και των συμπράξεων με ΜΚΟ καθώς και οι προτάσεις μας. Ακολούθησε η ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής τη ΚΕΔΕ για την μετεξέλιξη των Δομών σε Κοινωνικά Κέντρα σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που λάβαμε (αρ.Πρωτ.: 44 Ε/14.4.2021) σε ερώτηση βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής  κατόπιν επικοινωνίας μέσω υποβολής υπομνημάτων –ερωτήσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΟΙΝΔΑΦ. 

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, δια μέσου του προέδρου της κ. Συμεών Δανιηλίδη εισηγήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων που κατατέθηκαν από το ΣΚΟΙΝΔΑΦ για το μέλλον και τη καλύτερη λειτουργία των κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας. Επίσης ενόψει του νομοσχεδίου του Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων το οποίο έχει βγει σε διαβούλευση από την 14/05/2021, συζητήθηκε ο αποκλεισμός από ουσιώδη εργασιακά δικαιώματα όπως η άδεια προστασίας της μητρότητας, οι γονικές άδειες που αφορούν και τους πατέρες, οι αναρρωτικές άδειες και η άδεια γυναικολογικού ελέγχου όπου οι εργαζόμενοι ΙΔΟΧ των δομών μας δέχονται άνιση μεταχείριση από τη νομοθεσία.

Τέλος ζητήθηκε από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής να καταθέσουμε γραπτώς ενημερωτικό σημείωμα – που άμεσα κατατέθηκε – μνημονεύοντας τις σχετικές διατάξεις νόμου, όπως προφορικά επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΚΟΙΝΔΑΦ στους συμμετέχοντες στην συνεδρίαση, για το ζήτημα που προκύπτει με την υποχρέωση υπογραφής 12μηνων συμβάσεων αντί συμβάσεων με διάρκεια έως της λήξη των προγραμμάτων, όπως είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών μισθοδοσίας των υπαλλήλων των κοινωνικών δομών σε ορισμένους Δήμους.

Το ΔΣ του ΣΚΟΙΝΔΑΦ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής μέσου το Προέδρου της εκτιμώντας πάντα πως οι Δήμοι ως φορείς υλοποίησης των κοινωνικών προγραμμάτων οφείλουν και χρειάζεται, δια των αντιπροσώπων τους, να είναι διαρκώς ενημερωμένοι για το σημαντικό ρόλο των κοινωνικών δομών στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής αλλά και των διεκδικήσεων μας για μόνιμες και σταθερές Δομές.

Ο Σύλλογός σου, η Δύναμή σου

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!