• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Κοινή τηλεδιάσκεψη του Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ με τον Τομέα Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την ΘΟΒ Συνδικαλιστικού του ΜέΡΑ25

Κοινή τηλεδιάσκεψη του Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ με τον Τομέα Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και την ΘΟΒ Συνδικαλιστικού του ΜέΡΑ25

Στα πλαίσια των συζητήσεων που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας με πολιτικούς φορείς για την προώθηση των θέσεών του για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών με το υφιστάμενο προσωπικό στην επόμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027 αλλά και την ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με στελέχη του τομέα Συνδικαλιστικού, Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΜέΡΑ25.

Στην τηλεδιάσκεψη, η οποία διεξήχθη τη Δευτέρα 22.3.2021, συμμετείχαν και 3 Βουλευτές του ΜέΡΑ25 και συγκεκριμένα η κα. Αδαμοπούλου Αγγελική – Ναταλία, Βουλευτής Α’ Αθηνών, η κα. Απατζίδη Μαρία, Βουλευτής Ανατολικής Αττικής και ο κ. Λογιάδης Γεώργιος, Βουλευτής Ηρακλείου.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου αναφέρθηκε στον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και πως αυτός θα πρέπει να συνδεθεί με την λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας ετσί ώστε να ενισχύσει ουσιαστικά τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού. Συζητήσαμε για τον τρόπο διασφάλισης της βιωσιμότητας, των δομών κοινωνικής πολιτικής και για τον τρόπο πλήρους διαχείρισης από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Καταστήσαμε σαφές οτι χρειάζεται επέκταση της λειτουργίας των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών σε κάθε Δήμο και ενισχύση με προσωπικό σε όλες τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας και ειδικότερα στα Κέντρα Κοινότητας με πρόσληψη προσωπικού για διοικητικά καθήκοντα καθώς για την συμβουλευτική στην απάσχοληση, η οποία αποτελεί μια από τις στοχεύσεις των Κέντρων Κοινότητας.

Επιπρόσθετα, αναφερθήκαμε στην πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην υπόθεση C- 760/18, οπού εκφράσαμε την αναγκαιότητα να δοθεί μια μόνιμη λύση για τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου μέσω νομοθετικής ρύθμισης καθώς είναι πρόδηλο οτι δεν μπορεί να παρεμποδίσετε η εφαρμογή του ευρωπαϊκού ενωσιακού δικαίου.

Από πλευράς του ΜέΡΑ 25, τονίστηκε το σπουδαίο έργο που επιτελείται από τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας μέσα στην πρωτοφανή κρίση που βιώνει η κοινωνία, καθώς βρίσκονται, μαζί με τους υγειονομικούς στην πρώτη γραμμή και θα σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες και στις διεκδικήσεις του Συλλόγου και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας, ευχαριστεί τα στελέχη και τους Βουλευτές του ΜέΡΑ25 για την συνεργασία και παραμένοντας συνεπής στον ρόλο του, θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση των εργασιακών και επιστημονικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

1 Comment

Comments are closed.

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!