• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι

Σύσκεψη εργασίας με τη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης κα. Νοτοπούλου Αικατερίνη

Σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιεί το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας συναντήθηκε με τη Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης κα. Νοτοπούλου Αικατερίνη με σκοπό την ενημέρωση για την λειτουργία των δομών όλο αυτό το διάστημα της υγειονομικής κρίσης αλλά και την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι των δομών.

Με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έρθει σε διαβούλευση τέθηκε από μέρους μας η αναγκαιότητα λήψης μέριμνας ως προς την ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας για τις μητέρες εργαζόμενες στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ). Επιπρόσθετα, ζητηθήκαν θέματα που σχετίζονται με τον σχεδιασμό και την λειτουργία των Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας στην επόμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027 και πως η διαδικασία έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει ώστε να μην υπάρξουν κενά στην λειτουργία των δομών αλλά και στην χρηματοδότηση.

Στο τέλος της συζήτησης, συμφωνήθηκε η συνεχής επαφή, ώστε να προωθηθούν αρμοδίως τα αιτήματα των εργαζόμενων των Κοινωνικών Δομών με σκοπό την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας.

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!