• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καμένων Βούρλων: Hμερίδα με θέμα «Σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο και την οικογένεια- Η ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας»

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καμένων Βούρλων: Hμερίδα με θέμα «Σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο και την οικογένεια- Η ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας»

Το θέµα της σεξουαλικής εκπαίδευσης στα σχολεία δεν είναι νέο. Είναι ένα θέµα που απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί όλους, νέους, γονείς και εκπαιδευτικούς τα τριάντα τελευταία χρόνια. Με αφορμή την φετινή πιλοτική έναρξη προγράμματων σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία και την καθολική επέκταση των προγράμματων αυτών σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας σε όλα τα σχολεία της χώρας από το Σεπτέμβριο του 2021 το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καμμένων Βούρλων διοργανώνει ημερίδα, την Τετάρτη 12 Μαϊου 2021 και ώρα 19:00, με θέμα «Σεξουαλική εκπαίδευση στο σχολείο και την οικογένεια- Η ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας» με ομιλήτρια της ημερίδας την κυρία Μαργαρίτα Γερούκη, π. Σχολική Σύμβουλος και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Jyväskylä στην Φινλανδία.

Με τις εξελίξεις των τελευταίων μήνων να φέρνουν την ελληνική κοινωνία ενώπιον εγκλημάτων σεξουαλικής κακοποίησης, έχει έρθει αναμφίβολα η στιγμή να ανοίξει σε ουσιαστικό επίπεδο η συζήτηση για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στη χώρα μας.

Η σεξουαλική κακοποίηση είναι η συνέπεια μιας κοινωνίας που δεν εκπαιδεύεται σωστά και παράλληλα σιωπά σε πολλές και διαφορετικές μορφές βίας. Η σεξουαλική εκπαίδευση είναι το όπλο για την ενδυμάνωση των παιδιών και για την προστασία τους.

Τα παιδιά θα πρέπει να διδαχθούν τους κοινωνικούς κανόνες γύρω από το σώμα και τα γεννητικά όργανα όπως για παράδειγμα την ιδιωτικότητα, καθώς και αξίες όπως ο σεβασμός. Ένα παιδί που μαθαίνει τον σεβασμό στο σώμα, μαθαίνει ταυτόχρονα να σέβεται τους άλλους.

Η παρακολούθηση της είναι δωρεάν και μπορείτε να την δείτε μέσω της εφαρμογής του Zoom στο παρακάτω link: https://us02web.zoom.us/j/83279184826?pwd=UnRsNEJzb2ZRWWFGRm9GbWluK0VNdz09 

Εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την σύνδεση σας χρησιμοποιείστε τους παρακάτω κωδικούς: Meeting ID: 832 7918 4826 Passcode: 821268


Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!