• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Τηλεδιάσκεψη για τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας με την κα. Φωτίου Θεανώ,  Αν. Τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Προοδευτική Συμμαχία

Τηλεδιάσκεψη για τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας με την κα. Φωτίου Θεανώ, Αν. Τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Προοδευτική Συμμαχία

Μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας προς την πρώην Υπουργό Εργασίας και νυν Αναπληρώτρια Τομεάρχη Κοινωνικής Πρόνοιας ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Φωτίου Θεανώ, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη με κύριο θέμα την ένταξη των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας (Κέντρα Κοινότητας, Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, Δομές Αστέγων) με το υφιστάμενο προσωπικό στην επόμενη προγραμματική περίοδο (ΕΣΠΑ 2021-2027).

Μεταξύ άλλων, κατατέθηκαν από μέρους μας προτάσεις με κύρια στόχευση την αύξηση του προσωπικού στα Κέντρα Κοινότητας με διεύρυνση των ειδικοτήτων, ώστε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που εντοπίστηκαν σε αυτά τα 3 χρόνια λειτουργίας των δομών.

Πάγιο αίτημά μας παραμένει η επέκταση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας σε όσους δήμους δεν λειτούργησαν στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020 με πρόσληψη νέου προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα, πλήρης διεύρυνση των Κέντρων Κοινότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και σε νησιωτικές περιοχές. Ανάπτυξη του δικτύου των Κοινωνικών Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών(Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Παροχή Συσσιτίου) σε όλους τους δήμους της χώρας και ειδικότερα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πελοποννήσου όπου δεν λειτουργεί καμία δομή για την στήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Επιπρόσθετα, προτείναμε την δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας με σκοπό την συνολική καταγραφή των ωφελούμενων των δομών παροχής βασικών αγαθών και των δομών αστεγίας (Υπνωτήρια Αστέγων και Ανοιχτά Κέντρα Ημέρας Αστέγων) σε πανελλαδικό επίπεδο και τη διασύνδεση αυτής με την πλατφόρμα των Κέντρων Κοινότητας.

Η αντιπροσωπεία του ΔΣ εξέφρασε την ανησυχία της καθώς έως σήμερα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός για την επόμενη προγραμματική περίοδο και κατέθεσε τις προτάσεις του στην αρμόδια τομεάρχη ζητώντας την στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης των Δομών στο ΕΣΠΑ 2021-2027. Η κα. Φωτίου δεσμεύτηκε οτι θα στάθει αρωγός των προσπαθειών μας καθώς γνωρίζει από “πρώτο χέρι” την προσφορά των δομών αντιμετώπισης της φτώχειας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση και διεύρυνση του έργου των δομών, η ένταξή τους στο επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027 και η προώθηση των αιτημάτων μας για πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!