• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Κοινή Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Δήμο Ωρωπού από το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο

Κοινή Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Δήμο Ωρωπού από το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο

Το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο στην διοργάνωση της 7ης Εθελοντικής αιμοδοσίας του Δήμου Ωρωπού.
  
Λαμβάνοντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για τον covid-19, ομαλά και με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη σήμερα 4 Φεβρουαρίου 2021 η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Δήμος Ωρωπού σε συνεργασία με το Γ.Ν.Α.«Λαϊκό» στις παλαιές φυλακές Σκάλας Ωρωπού.

Στην web camera του Δήμου Ωρωπού μίλησαν η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ασημίνα Καλογράνη, η Ευτυχία Μουρελάτου, κοινωνική λειτουργός στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ωρωπού, οι οποίες αναφέρθηκαν στην δράση, στα αποτελέσματα της και κάλεσαν σε ακόμα μεγαλύτερη κινητοποίηση στο επόμενο ραντεβού εθελοντικής αιμοδοσίας που θα γίνει το Μάιο.

Η Ασημίνα Καλογράνη, ψυχολόγος στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ωρωπού είπε: «Κάνουμε πολλές και σημαντικές ιατρικές δράσεις. Μία από αυτές είναι η αιμοδοσία που κάναμε σήμερα. Είναι η έβδομη κατά σειρά που έχουμε κάνει όσο καιρό είναι το Κέντρο Κοινότητας. Έχει μεγάλη προσέλευση το κοινό. Οι αιμοδότες μας είναι μια χαρά. Η επόμενη δράση μας θα είναι το Μάιο και η μεθεπόμενη το Νοέμβριο. Ευχαριστούμε πολύ τους αιμοδότες για την προσφορά τους στο συνάνθρωπο.
Μας συγκινεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κόσμου στο να βοηθήσει το συνάνθρωπο και να βοηθήσει τη δράση που κάνουμε. Ευελπιστούμε πως στο μέλλον θα είμαστε ακόμα καλύτερα. Ξεκινήσαμε από το «μηδέν» και έχουμε φτάσει στους 50 αιμοδότες. Είναι πολύ καλό. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας, τηρούνται αυστηροί υγειονομικοί κανόνες. Καλό είναι ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε πολίτης να βοηθήσει το συνάνθρωπο του. Το αίμα είναι για την τράπεζα του Δήμου Ωρωπού και όποιος πολίτης το χρειαστεί σε δύσκολες στιγμές μπορούμε να βοηθήσουμε».

Η Ευτυχία Μουρελάτου, κοινωνική λειτουργός στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ωρωπού, συμμετείχε στη δράση αιμοδοσίας και αναφέρθηκε και στην τεράστια προσπάθεια που κάνει ο Δήμος Ωρωπού στο Κοινωνικό Φαρμακείο: «Συμμετέχουμε στη δράση α ιμοδοσίας που είναι πολύ σημαντική για την κοινωνία μας και όλους τους ανθρώπους. Οι πολίτες δε μπορούν ναπροσέλθουν στα νοσοκομεία μας λόγω covid εμείς βοηθάμε όσους το έχουν ανάγκη. Επί πλέον το κοινωνικό φαρμακείο βοηθάει γενικότερα άπορους
και άτομα που χρειάζονται φάρμακα. Συνεργαζόμαστε και με άλλα κοινωνικά φαρμακεία. Λόγω της κρίσης ο κόσμος δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στο να πάρει τα φάρμακα του. Όποιος θέλει να προσφέρει και να συνεισφέρει βρισκόμαστε Βορείου Ηπείρου 22 στα Νέα Παλάτια Ωρωπού. Όποιος θέλει μπορεί να φέρει φάρμακα για να βοηθήσει το συνάνθρωπο του σε μία περίοδο
που λόγω της πανδημίας η φτώχεια επιδεινώνεται».

Υγειονομικό προσωπικό του Δήμου και εθελοντές έστειλαν δυνατό μήνυμα ζωής αναδεικνύοντας το Δήμο Ωρωπού πρωτοπόρο στην εθελοντική αιμοδοσία, ενώ ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης επισκέφθηκε τους συναδέλφους του υγειονομικούς και τους συνεχάρη για την συμβολή και προσφορά τους στη δράση. 

Κυρίως όμως εξήρε την προσφορά των πολιτών που προσήλθαν εν μέσω δύσκολων συνθηκών για να προσφέρουν το πιο πολύτιμο αγαθό ζωής και μάλιστα σε μία ημέρα που έχει μεγάλη σημασία στη μάχη κατά του καρκίνου.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές αιμοδότες, τους εργαζόμενους στον Δήμο μας και το Κοινωνικό Φαρμακείο για την άψογη συνεργασία! Ευχαριστούμε θερμά και το αρτοποιείο “Διονυσία” για την προσφορά του στα κεράσματα για τους αιμοδότες. Ευχόμαστε στους συμπολίτες μας να είναι γεροί και δυνατοί και να ανταμώσουμε πάλι την Κυριακή 16 Μαΐου που θα πραγματοποιηθεί η επόμενη αιμοδοσία μας!

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!