• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Κοινωνικό Φαρμακείο & Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χίου: Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!

Κοινωνικό Φαρμακείο & Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χίου: Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!

Με ιδιαίτερη χαρά το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χίου και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χίου συμμετείχε και φέτος στην 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα στην Χιο!! Αναζητώντας τον Οδηγό της Παρέας που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω στο σπίτι την παρέα του. Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί!! Στόχος της βραδιάς, ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού και των οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Η δράση οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με αρωγούς την τροχαία Χίου, τον τομέας Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Χίου, τον Σύλλογο εκπαιδευτών οδηγών Βορείου Αιγαίου, τον Ιατρικό Σύλλογο, και την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Χίου με τις δομές Κοινωνικό Φαρμακείο και Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χίου.

Τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την Ελλάδα και την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων λόγω χρήσης αλκοόλ είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο σημειώνονται 2.000 θάνατοι και υπάρχουν 4.000 βαριά και 30.000 ελαφρά τραυματισμένοι από ατυχήματα που συμβαίνουν εξαιτίας της κατάχρησης αλκοόλ. Το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Επίσης, “καμπανάκι” κινδύνου είναι ότι το 30 % των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα είναι παιδιά.

Οι Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας του Δήμου Χίου θα συνεχίζουν να ενισχύουν την εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για το αλκοόλ και την οδήγηση.

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!