• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

 Δελτίο Τύπου:
Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας.

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΚΟΙΝΔΑΦ, και πιο συγκεκριμένα του Προέδρου του συλλόγου κ. Κνη Δημήτριου, της Αντιπροέδρου κα. Χαμπίπη Κωνσταντίνας και του Γενικού Γραμματέα κ. Γεραντώνη Ευάγγελου με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Σταμάτη Γεώργιο με σκοπό την αποτίμηση της λειτουργίας των δομών κατά την περίοδο της πανδημίας και την ενημέρωση για τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους των Δομών.

Συζητήθηκε εκτενώς η δράση και η συνεισφορά του προσωπικού των Κοινωνικών δομών και πιο συγκεκριμένα των Κέντρων Κοινότητας, των Δομών Αστεγίας (Υπνωτήρια Αστέγων και Ανοιχτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων) και των Δομών Παροχής Βασικών Αναγκών (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια και Κοινωνικά Φαρμακεία), κατά την περίοδο της πανδημίας με σκοπό την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων καθώς και οι συνέργειες που πραγματοποιήθηκαν με άλλες δομές των Δήμων.

Καθώς έχει ξεκινήσει η διαβούλευση για την νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας των δομών με το υφιστάμενο προσωπικό στη νέα προγραμματική περίοδο καθώς η λειτουργία των δομών έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες και προσφέρει πολυεπίπεδη υποστήριξη στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Σταμάτης ζήτησε από τον ΣΚΟΙΝΔΑΦ να ενισχύσει την προσπάθεια της Γενικής Γραμματείας και να καταθέσει αναλυτικά στοιχεία για τα ποσοτικά αλλά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των δομών. Θα αποσταλεί επιστολή από την Γενική Γραμματεία προς τον Σύλλογο η οποία θα αναφέρει αναλυτικά τα απαιτούμενα στοιχεία. Το ΔΣ του Συλλόγου δεσμεύτηκε να έρθει σε επαφή με τους συντονιστές συναδέλφους των Δομών και να παραδώσει σύντομα τον απολογισμό δράσης των δομών.

Παράλληλα, κατατέθηκε το αίτημα ένταξης των εργαζόμενων (ανεξαρτήτου ειδικότητας) των Υπνωτηρίων Αστέγων και των Ανοιχτών Κέντρων Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων που λειτουργούν σε ΟΤΑ στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Επιπρόσθετα, τέθηκε προς τον κ. Σταμάτη το αίτημα μας για την θέσπιση άδειας Προστασίας της Μητρότητας των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ σε φορείς του δημοσίου και ζητήθηκε να καλυφθεί άμεσα το έλλειμμα στο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της μητρότητας και συμφιλίωσης της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής. Δυστυχώς, η ισχύουσα νομοθεσία δεν ρυθμίζει το ζήτημα με αποτέλεσμα η μητρότητα να προστατεύεται επιλεκτικά, με βάση το φορέα εργασίας και το είδος της σύμβασης.

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ο Σύλλογος θα συνεχίζει να προωθεί τις προτάσεις του και να επιδιώκει την ενεργή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!