• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γαλατσίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Γαλατσίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το Κέντρο Κοινότητας και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου, σε συνεργασία με το Ε.Κ.Δ.Ψ.&Π. “Κωστής Μπάλλας”, συνδιοργανώνουν την εκδήλωση “Ψυχική Υγεία για Όλους”, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022, στην αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος», ώρες 10:00π.μ. – 13:00μ.μ.
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια για την ψυχική υγεία, καθώς και την πρόσβαση σε δομές υποστήριξης με διανομή ενημερωτικού υλικού/οδηγού που αφορούν την ψυχική υγεία και την ψυχική ανθεκτικότητα, την κατάθλιψη και την πρόληψη της αυτοκτονικότητας.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθιέρωσαν την 10η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τα ψυχικά νοσήματα.

Ο Π.Ο.Υ. περιγράφει την ψυχική υγεία ως μια κατάσταση συναισθηματικής ευεξίας, στην οποία το άτομο είναι ικανοποιημένο από τα προσωπικά του επιτεύγματα, μπορεί να εργαστεί παραγωγικά και είναι σε θέση να προσφέρει στην κοινότητα.

Υπολογίζεται ότι οι αγχώδεις και συναισθηματικές (κατάθλιψη) διαταραχές έχουν αυξηθεί πάνω από 25% κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της πανδημίας, χωρίς να παρατηρούμε την αντίστοιχη αύξηση στη προσβασιμότητα σε δομές ψυχικής υγείας. Λαμβάνοντας υπόψη αντίστοιχα δεδομένα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έθεσε σε προτεραιότητα τη καμπάνια “make mental health and well-being for all a global priority” με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας για το 2022.

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!