• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Σ.ΚΟΙΝ.Δ.ΑΦ.:Συναντήσεις εργασίας με Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή.

Σ.ΚΟΙΝ.Δ.ΑΦ.:Συναντήσεις εργασίας με Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή.

Σε συνέχεια των επαφών που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εργαζομένων με κοινοβουλευτικούς φορείς για τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας (Κέντρα Κοινότητας, Δομές Αστέγων, Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών), πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 22 Μαρτίου συνεδριάσεις με Βουλευτές και εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής στο χώρο της Βουλής. Στις συνεδριάσεις συμμετείχαν τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ., ο Πρόεδρος Δημήτρης Κνης, η Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνα Χαμπίπη, η Γενική Γραμματέας Χριστίνα Ζεϊμπεκίδου και ο ταμίας Ευάγγελος Γεραντώνης.
Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση με το ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης , π. Υφυπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, με τη συνεργάτιδά της Εύη Κάιλα, τον Βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση, τον τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Ζαχαριάδη και τον Βουλευτή ΄Β Θεσσαλονίκης Σωκράτη Φάμελλο. Από το ΚΙΝΑΛ μας υποδέχθηκαν η Γραμματέας της ΚΟ Ευαγγελία Λιακούλη, ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτή Βοιωτίας Γεώργιο Μουλκιώτης και ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Αθανάσιος Γλαβίνας.
Κεντρικό θέμα της συνάντησης με τους εκπρόσωπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποτέλεσε η ενημέρωση για την υφιστάμενη κατάσταση και τις άμεσες διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για την ομαλή ένταξη των δομών στην επόμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027, χωρίς χρηματοδοτικά κενά και απώλεια θέσεων εργασίας.
Το ΔΣ τόνισε τον ρόλο και τη λειτουργία των κοινωνικών δομών στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της ακραίας φτώχειας σε τοπικό επίπεδο καθώς και την έλλειψη προσωπικού στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων, πολλοί από τους οποίους λειτουργούν μόνο με το επιστημονικό και το λοιπό προσωπικό των Δομών μας. Αναφέρθηκε η αναγκαία επέκταση των Δομών σε Δήμους που δε λειτουργούν ως μια εφαρμοσμένη και οριζόντια κοινωνική πολιτική που οφείλει να έχει το Κράτος Πρόνοιας. Σκοπός μας η διασφάλιση της βιωσιμότητας των Δομών με το υφιστάμενο προσωπικό και η σταδιακή απορρόφησή τους από τους Δήμους.
Οι εκπρόσωποι των κομμάτων διαβεβαίωσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Ως προς αυτή τη κατεύθυνση δεσμεύτηκαν να ασκήσουν πιέσεις και να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε τα αρμόδια Υπουργεία να ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες με σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις και εξειδικεύσεις των έργων, για την συνέχιση της λειτουργίας των Δομών και την ομαλή ένταξή τους στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!