• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας με Παράρτημα Ρομά: Δράση με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας.

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας με Παράρτημα Ρομά: Δράση με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας.

Την Τρίτη 8 Μαρτίου, στην πλατεία Δημαρχείου για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας!
“Τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας τιμούν την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ημέρα μνήμης των δικαιωμάτων και των αγώνων των γυναικών, διοργανώνοντας μία ξεχωριστή δράση στην Πλατεία Δημαρχείου.

Η δράση θα περιλαμβάνει:
-Χαιρετισμούς φορέων
-Ενημέρωση για τη λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας
-Διανομή σχετικού ενημερωτικού φυλλαδίου
-Μαθητές και μαθήτριες θα συμμετέχουν με μία ζωγραφιά, ένα εικαστικό δημιούργημα ή μία φωτογραφία με έμπνευση τα επιτεύγματα των γυναικών και τον διαρκή αγώνα για ισότητα.
-Προβολή βίντεο της επιτροπής Ισότητας Δήμου Βέροιας:
Πέντε γυναίκες που διαπρέπουν σε παραδοσιακά «ανδροκρατούμενα» επαγγέλματα στην πόλη μας, ανατρέποντας έμφυλα στερεότυπα και προκαταλήψεις, μιλούν για τις προκλήσεις και την εμπειρία από το χώρο εργασίας τους. Παράλληλα, θα παρακολουθήσουμε στην οθόνη 12 γυναίκες, γεννημένες τους 12 μήνες του χρόνου, που χάρη στο ταλέντο, το δυναμισμό και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης τους άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία.
Το βίντεο θα προβληθεί στην πλατεία Δημαρχείου, θα αναρτηθεί στο YOUTUBE κανάλι του Δήμου Βέροιας και θα διαμοιραστεί διαδικτυακά μετά τη δράση.
Η έναρξη των εκδηλώσεων, οι χαιρετισμοί των φορέων και η προβολή του βίντεο θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 στις 11:00 στην Πλατεία Δημαρχείου. Οι δράσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 13:30 και το απόγευμα από τις 18:30-20:30. Το απόγευμα μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων της πόλης συνοδευόμενοι από τους γονείς τους μπορούν να μας φέρουν ένα έργο τους με θέμα τη γυναίκα .
Παράλληλα, την Τετάρτη 9 Μαρτίου με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας η Ποδοσφαιρική Ομάδα ΠΑΕ ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019 σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Βέροιας θα τιμήσουν στο δημοτικό στάδιο της Βέροιας την γυναίκα με μία συμβολική κίνηση, φορώντας μπλουζάκια με το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα, πριν από την έναρξη του αγώνα πρωταθλήματος SUPER LEAGUE 2 της 23ης αγωνιστικής με την ΠΑΕ Λάρισα στις 15:30 το μεσημέρι.
Η ανάγκη για προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και της ενδυνάμωσης των γυναικών απαιτεί τη συνεχή και συλλογική προσπάθεια, τόσο των θεσμικών φορέων, όσο και της κοινωνίας των πολιτών. Ο καθένας και η καθεμία μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός κόσμου με έμφυλη ισότητα!
Οι δράσεις υλοποιούνται υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας.
Μέλη της Επιτροπής Ισότητας:
Τζήμα Συρμούλα (Πρόεδρος),
Διαμάντης Στέργιος, Αγγελή Παρασκευή, Τσαπαροπούλου Ευθυμία, Φωστηροπούλου Γεωργία, Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου Αθηνά,Κουφάκη Λαμπρινή, Αναγνώστου Ειρήνη, Καραβασίλης Αντώνιος.
Συνδιοργανωτές Φορείς:
Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Βέροιας, Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας, Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας, Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, Ένωση Γονέων Δήμου Βέροιας,
Τις δράσεις επίσης υποστηρίζουν:
Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας
ΕΠΑΛ Βέροιας-Ε.Κ.Βέροιας
ΠΑΕ ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019
Επιστημονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Ημαθίας

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!