• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι

Ανακοίνωση υποψηφιοτήτων μελών Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ. για τις εκλογές του Σ.Κ.Λ.Ε

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σύλλογου Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας, με αφορμή τις επικείμενες εκλογές του Ν.Π.Δ.Δ του ΣΚΛΕ, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, σας γνωστοποιεί κατά αλφαβητική παραταξιακή σείρα τα υποψήφια μέλη του Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ και απευθύνει κάλεσμα στήριξης προς τις/τους συναδέλφισσες/συναδέλφους Κοινωνικούς Λειτουργούς με σκοπό την θεσμική εκπροσώπηση των αιτήματών των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας.

Συνδυασμός: Ενότητα για τον ΣΚΛΕ και την Κοινωνική Εργασία

Βαγιάτης Κωνσταντίνος:

• Υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλίο του ΣΚΛΕ καθώς και για το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΠΤ Κεντρικής Μακεδονίας.

Είναι πτυχιούχος Κοινωνικός Λειτουργός του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης με επταετή επαγγελματική εμπειρία σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, υποστηρίζοντας ευάλωτες ομάδες. Είναι συντονιστής του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Παιονίας – Π.Ε Κιλκίς. Υποψήφιος διδάκτορας Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων με διδακτική εμπειρία σε δομές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προγράμματα κατάρτισης. Κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης (ΑΠΘ) και στη Ψυχική Υγεία (ΠΘ) και προπτυχιακός φοιτητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΠΑ.ΜΑΚ).
Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Συλλόγου Κοινωνικών Δομών για την
Αντιμετώπιση της Φτώχειας (ΣΚΟΙΝΔΑΦ).

Γιασιράνης Αντώνιος:

• Υποψήφιος για το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΠΤ Νοτίου Αιγαίου.

Κοινωνικός Λειτουργός στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά.

Είναι 32 ετών και ζει στη Ρόδου, απ’ όπου και κατάγεται. Τα τελευταία τρία χρόνια
εργάζεται ως Κοινωνικός Λειτουργός στο Δήμο Ρόδου, παλαιότερα στο Πρόγραμμα Στέγαση & Εργασία για τους Αστέγους και πλέον στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά. Αναφέρει ότι ” Όντας καθημερινά στο πεδίο και συγκεκριμένα στο επίκεντρο των κοινωνικών προβλημάτων, καλούμε να επιλύσω σύνθετα ζητήματα συμπολιτών μας, που βρίσκονται σε ανάγκη. Εγχείρημα συχνά δύσκολο, που όμως μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίζω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος.
Οφείλουμε να διεκδικήσουμε όχι μόνο καλύτερες συνθήκες εργασίας (νομική κάλυψη ΙΔΟΧ υπαλλήλων), αλλά και περισσότερες θέσεις στις προκηρύξεις (κοινωνικές δομές, φυλακές).
Ο Σ.Κ.Λ.Ε., πρέπει να βρίσκεται δίπλα σε κάθε κοινωνικό λειτουργό και με δικούς του πόρους να μεριμνά για τη δια βίου εκπαίδευσή μας (νομικά θέματα, εργαλεία προσέγγισης,) και για τη ψυχολογική εποπτεία μας. Στο θέμα ισοτιμίας πτυχίων ΠΕ/ΤΕ να διεκδικήσει προνόμια για όσους εργάζονται χρόνια στο πεδίο. Σε αυτές τις εκλογές, κάνε τη ψήφο σου να μετράει!“

Καραμιχάλη Γεωργία:

• Υποψήφια για το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΠΤ Αττικής.

Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1990. Τα τελευταία 10 χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης/κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Πολιτική στο Τμήμα Κοινωνικής & Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Επίσης, έχει εξειδικευτεί στη Συμβουλευτική & τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί τα προηγούμενα έτη σε Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων & από το 2017 εργάζεται ως Συντονίστρια Κοινωνική Λειτουργός στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, ενώ παράλληλα υλοποιεί προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού σε εφήβους. Είναι μέλος του Δικτύου Νέων Ελλάδας (YouthNet Hellas) και έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα που αποσκοπούν στην προώθηση της ενεργούς συμμετοχής των νέων στην κοινωνική και πολιτική ζωή, στην καταπολέμηση των ανισοτήτων και στην προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Μπαντούνος Ιωάννης:

• Υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΚΛΕ καθώς και για το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΠΤ Αττικής.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Είναι πτυχιούχος Κοινωνικός Λειτουργός του ΑΤΕΙ Πατρών. Από το 2017 εργάζεται στις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Καλλιθέας και συγκεκριμένα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ξεκίνησε τον επαγγελματικό στίβο πριν 12 περίπου χρόνια κάνοντας την πρακτική του άσκηση στο Α.Ο.Ν.Α «Άγιος Σάββας» και στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορα πλαίσια του κλάδου όπως, ΣΥΔ, Προσφυγικό και Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα. Επίσης είναι επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους» και συντονιστής Δ/νικών ομάδων. Τέλος, είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου HCCMA αλλά και λάτρης της δια βίου μάθησης και του «ανήκειν».

Φακίτσα Αγγελική (Άντζυ)

• Υποψήφια για το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΠΤ Στερεάς Ελλάδας

Κατάγεται από το Καρπενήσι Ευρυτανίας. Είναι πτυχιούχος Κοινωνική Λειτουργός του ΑΤΕΙ Κρήτης. Κατά το παρελθόν έχει απασχοληθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας & στη Δομή Φιλοξενίας / Προσωρινής Υποδοχής Προσφύγων στη Ριτσώνα. Από το 2017 μέχρι και σήμερα εργάζεται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καρπενησίου. Αναφέρει ότι ως “Φύσει δημοκρατικό & ελεύθερο πνεύμα θεωρώ χρέος μου την ενασχόλησή μου με τα κοινά και όχι την κριτική χωρίς συμμετοχή. Για το λόγο αυτό, αποφάσισα να είμαι υποψήφια για το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Για τους κοινούς μας αγώνες σε επαγγελματικές διεκδικήσεις, για την επίτευξη κοινών στόχων, για την πολυπόθητη κοινωνική δικαιοσύνη, για το κράτος πρόνοιας που επιζητούμε… Μόνο με ΕΝΟΤΗΤΑ μπορούμε να καταφέρουμε τις επιτυχίες που μας αξίζουν! Όλοι μαζί γινόμαστε πιο δυνατοί..

Χόρτη Σοφία

• Υποψήφια για το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΠΤ Ιονίων Νήσων

Κοινωνική λειτουργός με εξαετή επαγγελματική εμπειρία και διετή εθελοντική εργασία σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, υποστηρίζοντας ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και πιο συγκεκριμένα σε άτομα που βρίσκονται σε κρίση και στα όρια της φτώχειας, πρόσφυγες, μετανάστες, ειδικές πολιτισμικές ομάδες, ανέργους, άτομα με ψυχικές ασθένειες που διαβιούν εκτός ιδρυμάτων, άτομα τρίτης ηλικίας, παιδιά και οικογένειες με αναπηρίες, τοξικοεξαρτημένους, πρώην χρήστες ουσιών και ειδικές κατηγορίες γυναικών που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό. Μη πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων με διδακτική εμπειρία στο επιμορφωτικό πρόγραμμα ‘’Σχολές Γονέων’’ (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.). Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λευκάδας. Κάτοχος πιστοποιητικού εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου – Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας: Οικογενειακό Δίκαιο για Κοινωνικούς Επιστήμονες.

Συνδυασμός: ΣΤΡΟΦΗ (Κίνηση για τη Πρόοδο και την Ανάπτυξη του ΣΚΛΕ)

Ειρήνη Ανδριώτη

• Υποψήφια για το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Συντονίστρια Κοινωνική Λειτουργός Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μήλου.

Μπαζιργιάννης Κωνσταντίνος:

• Υποψήφιος για το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΠΤ Κεντρικής Μακεδονίας

Ηλικία: 40 ετών

Τόπος Γέννησης: Σέρρες

Σπουδές στη Κοινωνική Εργασία: Α-ΤΕΙ Πάτρας, Πανεπιστήμιο του Ρέντιγκ (University of Reading, England)

Επιπρόσθετες Σπουδές: Α.Σ.Π.Α.Ι.Τ.Ε., Ανώτερα Θεωρητικά Μουσικής. Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Ισπανικά

Εμπειρία – Προϋπηρεσία (ως Κ.Λ.):

• Κοινωνικός Λειτουργός – Συντονιστής στη Δομή Παροχής Συσσιτίου του Δήμου Σερρών (από τον Ιούνιο του 2017 έως σήμερα) – Μέλος της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων του Δήμου Σερρών

• Κοινωνικός Λειτουργός – Συντονιστής στη Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης του Δήμου Σερρών (Πανδημία COVID-19)

• Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βισαλτίας (Νομός Σερρών)

• Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών

• Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Παιδιών Ρομά (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

• Κοινωνική Υπηρεσία Γενικού Νοσοκομείου Σερρών

• Ομάδες Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας του Ελληνικού Στρατού

Άλλη προϋπηρεσία: Εκπαιδευτής στο Ι.Ε.Κ. Σερρών (Παράρτημα Σιδηροκάστρου)

Μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος

Μέλος του Συλλόγου Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας

Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Αποφοίτων Ωδείων και Μουσικών Σχολών

Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Ελληνικό Τμήμα – Ιδρυτής/Διαχειριστής του ιστολογίου: http://serresbasket.gr/ , μέσω του οποίου έχουν γίνει Δημοπρασίες Αγάπης για τη στήριξη του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών, συγκέντρωση τροφίμων για τους Ωφελούμενους του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Σερρών κ.α.)

Παπανικολάου Αικατερίνη

• Υποψήφια για το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΠΤ Στερεάς Ελλάδας

Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας το 2012. Συνέχισε τις σπουδές ολοκληρώνοντας το 2016 το ΠΜΣ στις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και το 2019 το ΠΜΣ Περιβάλλον και Υγεία: Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία, της Ιατρικής Σχολής Αθηνών. Κατέχει Παιδαγωγική και Διδακτική επάρκειά.
Εργάζεται ως Κοινωνική Λειτουργός με εξαετή εμπειρία σε δημόσιους φορείς
υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Απασχολήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας για περίπου ένα έτος. Έκτοτε εργάζεται ως Συντονίστρια- Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αμφίκλειας- Ελάτειας και παράλληλα στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων ΟΧΕΚ Θήβας.
Κατέρχεται στις επικείμενες εκλογές του ΣΚΛΕ με τον συνδυασμό ‘ΣΤΡΟΦΗ’
έχοντας ως γνώμονα την προάσπιση της επιστήμης της Κοινωνικής Εργασίας αλλά συγχρόνως και την προάσπιση των επαγγελματικών και εργασιακών
δικαιωμάτων του επαγγέλματος του κοινωνικού λειτουργού.

Συνδυασμός: ΣυνΔΕΣΜΟΣ

Καλογήρου Εμμανουέλα:

• Υποψήφια για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΚΛΕ καθώς και για το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΠΤ Κεντρικής Μακεδονίας.

Απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Από το 2017 εργάζεται ως Κοινωνική Λειτουργός και συντονίστρια στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δέλτα με παραρτήματα Ρομά. Προηγούμενα πλαίσια εργασίας μου ήταν: ο Δήμος Πατρέων (Γραφείο Προσφύγων, Γραφείο Δημοτικής Μέριμνας και Γραφείο Πρόληψης), το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (συμβουλευτική ανέργων) και η Περιφέρεια Αχαϊας (προγράμματα καταπολέμησης της φτώχειας και κοινωνικής ένταξης ευπαθών ομάδων). Την περίοδο 2019-2021 ήμουν μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΣΚΛΕ.

Πανάγου Αικατερίνη

Απόφοιτη του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Πατρών. Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση. Από το 2017 εργάζεται ως Κοινωνική Λειτουργός και συντονίστρια στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βεροίας με παράρτημα Ρομά. Εργάστηκε στο παρελθόν στο Βοήθεια στο Σπίτι του Δήμου Νεάπολης Συκεών, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νεάπολης Συκεών και στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ.

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!