• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σερβίων: Συζητούμε για την παιδική προστασία.

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σερβίων: Συζητούμε για την παιδική προστασία.

Η παιδική κακοποίηση-παραμέληση είναι ένα θέμα που αναδεικνύεται ιδιαίτερα στην σύγχρονη εποχή. Αφορά την έλλειψη της παιδικής προστασίας και φροντίδας μέσα στην οικογένεια σε ζητήματα διαβίωσης, υγιούς σωματικής και ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Αίτια εκδήλωσης αυτού του φαινομένου είναι πολλοί και σύνθετοι παράγοντες που συσχετίζονται με δυσλειτουργίες της οικογένειας, συνθήκες φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού αλλά και ψυχοπαθολογικών αιτιών των γονέων που τους καθιστούν αδύναμους έως και «ακατάλληλους» να ανταποκριθούν στο γονικό τους ρόλο. Η κακή άσκηση της γονικής μέριμνας όπως εννοείται στην ελληνική έννομητάξη, απαιτεί από τη σύγχρονη κοινωνία προληπτική στήριξη αλλά και θεραπευτική παρέμβαση.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σερβίων στο πλαίσιο των ευρύτερων αρμοδιοτήτων για θέµατα κοινωνικής στήριξης και προστασίας παιδιών και εφήβων διοργανώνει εκδήλωση/συζήτηση για την κοινωνική προστασία, όπου θα παρουσιαστούν ο ρόλος και η δράση της ομάδας προστασίας ανηλίκων εντός του δικτύου πρωτοβάθμιων υπηρεσίων παιδικής προστασίας των ΟΤΑ.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί η πολυετή δράση του Χαμόγελου του Παιδιού στον τομέα της Παιδικής Προστασίας και οι παρεμβάσεις διαχείρισης περιστατικών κακοποίησης παιδιών και εφήβων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας συγχαίρει τους συναδέλφους του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σερβίων για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Το “παιδί” αποτελεί το κοινωνικό κεφάλαιο για την μελλοντική κοινωνική ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η προστασία των παιδιών ειναι υποχρέωση όλων μας!

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!