• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αθηναίων-Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (KEM): Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης μεταναστών/προσφύγων.

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αθηναίων-Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (KEM): Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης μεταναστών/προσφύγων.

Τα Κέντρα ‘Ενταξης Μεταναστών, ως παραρτήματα των Κέντρων Κοινότητας, αποτελούν το τοπικό σημείο αναφοράς για την ενημέρωση, εξυπηρέτηση και δικτύωση του μεταναστευτικού/προσφυγικού πληθυσμού των Δήμων με τις κοινωνικές υπηρεσίες. Συμβάλλουν στην πρόσβαση στα βασικά αγαθά και υλοποιούν δράσεις εκπαίδευσης και προώθησης της πρόσβασης του μεταναστευτικού/προσφυγικού πληθυσμού στην αγορά εργασίας.

Στο Δήμο Αθηναίων, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (Μαιζώνος 45 και Ψαρών, Μεταξουργείο) για εξειδικευμένες υπηρεσίες. Το ΚΕΜ υλοποιεί δωρεάν δράσεις που στοχεύουν στην κοινωνική ένταξη, όπως μαθήματα ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, μαθήματα πληροφορικής και εξατομικευμένες συνεδρίες επαγγελματικής συμβουλευτικής για ενήλικες.

Στο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιούνται δωρεάν κύκλοι μαθημάτων αγγλικής γλώσσας για αρχάριους και προχωρημένους και προετοιμασία για εξετάσεις γλωσσομάθειας μέχρι Α2.

Οι αιτήσεις μαθημάτων Αγγλικών για ενήλικες γίνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 10πμ ως 1μμ στον 4ο όροφο του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών (Μαιζώνος 45,Μεταξουργείο). Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2105246722 ή μέσω email στο kem@athens.gr.Οι αιτήσεις γίνονται όλο το χρόνο και κρατείται λίστα αναμονής. Σημείωση: Για την εγγραφή σε μάθημα χρειάζεται φωτοαντίγραφο νομιμοποιητικού εγγράφου.

Η μαθήτρια του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών Blerina S. από την Αλβανία ολοκλήρωσε μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και τους δυο κύκλους σπουδών στην Αγγλική Γλώσσα και πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις γλωσσομάθειας επιπέδου Α2 σε όλες τις δεξιότητες με διάκριση (High Pass). Πιστοποιήθηκε με το πτυχίο Language Certificate in ESOL A2 Access από τον Διεθνή Οργανισμό Αναγνώρισης Γλωσσομάθειας People Cert.

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!