• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι

Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ.: Θέσπιση ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας 6μήνης διάρκειας (Ν. 4808/2021, Άρθρο 36)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας σας γνωστοποιεί ότι το χρόνιο αίτημα του Συλλόγου μας για τη χορήγηση της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας για τους εργαζομένους ΙΔΟΧ των ΟΤΑ ικανοποιήθηκε.

Όπως ενημερώσαμε ήδη τα μέλη του ΣΚΟΙΝΔΑΦ δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο Ν. 4808/2021 που ορίζει στο άρθρο 36 ότι: «η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας χορηγείται στο προσωπικό των περ. β) και γ) του άρθρου 33 υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 142 του ν. 3655/2008 και καταβάλλεται από τον φορέα στον οποίο ανήκει οργανικά η υπάλληλος ή από τον φορέα στον οποίο υπηρετεί και επιβαρύνεται με τη μισθοδοσία της, με ποσό ίσο με τον κατώτατο μισθό, όπως κάθε φορά καθορίζεται με βάση την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας». Η ισχύς του νόμου ορίζεται από την Παρασκευή 19-06-2021.

Επίσης, με βάση τον Ν.4808/2021 οι εργαζόμενες/οι ΙΔΟΧ του Δημοσίου Τομέα είναι δικαιούχοι άδειας:
— υποβοηθούμενης αναπαραγωγής 7 ημερών με αποδοχές (Άρθρο 35),
— πατρότητας δεκατεσσάρων (14) εργάσιμων ημερών με αποδοχές (Άρθρο 27)

Με επιμονή, σχεδιασμό και μεθοδικότητα θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις για την επίλυση και των υπόλοιπων ζητημάτων που απασχολούν τους συναδέλφους εργαζόμενους των Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας.

Σας καλούμε να ενισχύσετε την προσπάθειά μας και να γίνετε μέλη του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος σου, η δύναμή σου!!!

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!