• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Συνάντηση Εργασίας αντιπροσωπείας του Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ. με τη Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Α΄ Θεσσαλονίκης κα. Ευθυμίου Άννα.

Συνάντηση Εργασίας αντιπροσωπείας του Σ.ΚΟΙΝ.Δ.Α.Φ. με τη Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Α΄ Θεσσαλονίκης κα. Ευθυμίου Άννα.

Μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας προς την Βουλευτή Ά Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Άννας Ευθυμίου, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας, πραγματοποιήθηκε δια ζώσης συνάντηση με τον Πρόεδρο και την Γενική Γραμματέα του ΣΚΟΙΝΔΑΦ στο Βουλευτικό γραφείο της στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν ο ρόλος και η συμβολή των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας (Κέντρα Κοινότητας, Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών, Δομές Αστέγων) στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση, οι σημαντικές κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχουμε στους ευάλωτους πολίτες και οι παρεμβάσεις μας στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα αναδείχτηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως υπάλληλοι των Κοινωνικών Δομών των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων όπως αυτά απορρέουν από την ιδιαίτερη εργασιακή σχέση που συνάπτουμε με το δημόσιο, (Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου) και εξαιτίας αυτής βιώνουμε πολλαπλό αποκλεισμό από ουσιώδη εργασιακά δικαιώματα. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν η άδεια προστασίας της μητρότητας , οι αναρρωτικές άδειες και η άδεια γυναικολογικού ελέγχου όπου οι εργαζόμενοι ΙΔΟΧ δέχονται άνιση μεταχείριση από τη νομοθεσία του κοινωνικού κράτους που υπηρετούν.

Η κυρία Ευθυμίου, δικηγόρος και με ιδιαίτερη ενασχόληση σε θέματα Διοικητικού, Εργατικού και Αστικού Δικαίου, έλαβε τα αιτήματα του Συλλόγου μας για να τα διαβιβάσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Υποθέσεων.

Επίσης, τονίστηκε η αναγκαιότητα της διασφάλισης σταθερής εργασίας του προσωπικού των Κοινωνικών Δομών και ενσωμάτωσή τους ως μόνιμες δομές στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων καθώς είναι πρόδηλο το έργο που επιτελείται από το υφιστάμενο προσωπικό για τη διατήρηση της συνοχής.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ανάδειξη των Κοινωνικών Δομών και την προώθηση των αιτημάτων μας για πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!