• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Τρικκαίων: Κοντά στους σεισμοπαθείς Δαμασίου.

Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Τρικκαίων: Κοντά στους σεισμοπαθείς Δαμασίου.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας & Αλληλεγγύης βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στους σεισμοπαθείς του πρόσφατου σεισμού (3/3/21) του οικισμού Δαμάσι του Δήμου Τυρνάβου.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες έκριναν ακατάλληλο προς άμεση διαμονή άνω του 50% των σπιτιών του οικισμού με αποτέλεσμα περί τα 200 άτομα να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της πόλης των Τρικάλων. Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τις οικίες τους με τα απολύτως απαραίτητα, που πολλές φορές δεν συμπεριελάμβανε τις εκάστοτε φαρμακοθεραπείες τους.
Για όλο το διάστημα της φιλοξενίας, το Κοινωνικό Φαρμακείο μερίμνησε ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες τους σε φάρμακα. Στο σύνολο δόθηκαν 1363 τεμάχια δραστικών ουσιών, για κάθε πάθηση και ηλικία. Παράλληλα, με διασύνδεση με γιατρούς του Κέντρου Υγείας Τρικάλων λύθηκαν προβλήματα συνταγογράφησης, λόγω των έκτακτων συνθηκών.
Τέλος, το Κοινωνικό Φαρμακείο σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων του Δήμου Τρικκαίων χορήγησε είδη προσωπικής υγιεινής και βρεφικής φροντίδας για το διάστημα παραμονής τους στην πόλη.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Τρικκαίων λειτουργεί στην οδό Ομήρου 6, τέως κλινική Αντωνίου, στον 2ο όροφο, από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 9:00 το πρωί ως τις 5:00 το απόγευμα (τηλ. 24310 25600).

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!