• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω με Παράρτημα Ρομά: Με επιμονή δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον.

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω με Παράρτημα Ρομά: Με επιμονή δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον.

Οι αναφορές στο δημόσιο χώρο για τους Ρομά στη χώρα μας βρίθουν στερεοτύπων μέχρι και εκφράσεων μίσους και εχθρότητας. Ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο, η όποια συζήτηση για το θέμα της κοινωνικής ένταξης των Ρομά είναι εκ των προτέρων υπονομευμένη αφού εγκλωβίζεται στα συνήθη στερεότυπα, τη βεβαρημένη ιστορία διαχείρισης του θέματος που συνοδεύτηκε από κρυφές ατζέντες και έλλειψη αξιοπιστίας αλλά και την αδυναμία των ίδιων των τσιγγάνων να διαμορφώσουν, να οργανώσουν και να αναπτύξουν την δική τους παρέμβαση ως οργανωμένοι φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Στο βίντεο που δημιουργήθηκε από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κω με Παράρτημα Ρομά, πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά του οικισμού του Αγίου Βασιλείου. Παιδιά που αναζητούν και έχουν ανάγκη μια καλύτερη καθημερινότητα και ενα ασφαλέστερο μέλλον.

Στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την κοινωνική ένταξη των Ρομά τα Κέντρα Κοινότητας με τα Παραρτήματα Ρομά συμβάλουν στην γεφύρωση του χάσματος που απειλεί την τοπική κοινωνική συνοχή και καταδικάζει ένα τμήμα του πληθυσμού σε περιθωριοποίηση και πολλαπλό αποκλεισμό.

Ίσες ευκαιρίες – Να γίνουν πραγματικότητα για όλους!

Παρακολουθήστε το video στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=ZT-NIuL3NQI

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!