• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Συνάντηση εργασίας με την ΠΔΕ του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) ΝΠΔΔ.

Συνάντηση εργασίας με την ΠΔΕ του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) ΝΠΔΔ.

Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εργαζομένων με θεσμικούς φορείς για τις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας  (Κέντρα Κοινότητας, Δομές Αστέγων, Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών), πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021, διαδικτυακή συνάντηση εργασίας με την ΠΔΕ του ΣΚΛΕ ΝΠΔΔ, Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, με κύρια θέματα την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών στη νέα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικοί λειτουργοί στις δομές αντιμετώπισης φτώχειας καθώς και κοινές δράσεις για την εκπαίδευση και την ανάδειξη του ρόλου του Κοινωνικού Λειτουργού.

Η αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Σ.ΚΟΙΝ.ΔΑ.Φ. εξέφρασε την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης συνέχισης των Κοινωνικών Δομών, τη διεύρυνση τόσο με τη δημιουργία νέων δομών όσο και με την προσαύξηση προσωπικού στις υφιστάμενες δομές, ζητώντας τη στήριξη του ΣΚΛΕ προς αυτή την κατεύθυνση. Από κοινού συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης σταθερών και μόνιμων Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε η ύπαρξη εργαζομένων δύο ταχυτήτων στις ίδιες δομές (ΟΤΑ και ΜΚΟ), οπού θα γίνουν από κοινού προσπάθειες ώστε να υπάρχει ενιαία μορφή λειτουργίας όλων των Δομών από τους ίδιους τους Δήμους, με διασφάλιση των θέσεων του υφιστάμενου εξειδικευμένου προσωπικού.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κοινωνικοί Λειτουργοί στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας, όπου ο ΣΚΛΕ γνωστοποίησε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσίας προς τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Επίσης για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας και χρήσης συγκεκριμένων πρωτοκόλλων και εργαλείων καθώς και η συνεχιζόμενη εκπαίδευση των υπαλλήλων που στελεχώνουν τις Κοινωνικές Δομές.

Αποφασίστηκε να ορισθεί ένα πρόσωπο αναφοράς και επικοινωνίας από πλευράς του ΣΚΛΕ καθώς και η συνδιοργάνωση μιας διαδικτυακής ημερίδας για τους κοινωνικούς λειτουργούς των κοινωνικών δομών για την αντιμετώπιση της φτώχειας στο προσεχές μέλλον.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας, ευχαριστεί την ΠΔΕ του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος για την συνεργασία και την συνεχή υποστήριξή του και παραμένοντας συνεπής στον ρόλο του, θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση των εργασιακών και επιστημονικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!