• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο Δήμου Παύλου Μελά: Προσφορά σαρακοστιανών πακέτων αγάπης

Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο Δήμου Παύλου Μελά: Προσφορά σαρακοστιανών πακέτων αγάπης

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο του Δήμου Παύλου Μελά πρόσφερε σαρακοστιανά πακέτα αγάπης για την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου.

Κάθε χρόνο οι Απόκριες είναι αφορμή για γλέντι και ξεφάντωμα. Φέτος όμως θα γιορταστούν πολύ διαφορετικά. Θα λείψουν οι μασκαράδες, οι σερπαντίνες, τα κομφετί και την Καθαρά Δευτέρα δε θα γίνουν οι παραδοσιακές φασολάδες σημεία συνάντησης και γλεντιού.

Ωστόσο, στον Δήμο Παύλου Μελά, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, με αφορμή την έναρξη της Σαρακοστής και με ευθύνη για τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, μοιράστηκαν από τη δομή Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο σε άπορες οικογένειες και μοναχικά άτομα (συνολικά 120), ωφελούμενους του Συσσιτίου, εκτός από το καθορισμένο προπαρασκευασμένο φαγητό, δέμα που περιείχε νηστίσιμα και προϊόντα για την παρασκευή της παραδοσιακής φασολάδας.

Το περιεχόμενο των πακέτων διαμορφώθηκε με βάση τα μέλη της κάθε οικογένειας.
Ενδεικτικά περιείχε όσπρια, ντοματοχυμό, κονσέρβα ντολμαδάκια και κόκκινα φασόλια, λαγάνα, πίκλες, κασέρι νηστίσιμο, γλυκά, ψαρικά είδη, παξιμαδάκια και ελιές.
Η δράση αυτή βασίστηκε και σε ευγενικές χορηγίες επιχειρήσεων και δημιούργησε ένα κλίμα αγάπης, αλληλεγγύης και προσφοράς. Ευχαριστούμε την Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλονίκης, το Αρτοζαχαροπλαστείο Σπιτικό, και την εταιρεία Άλφα Γεύση.

Επίσης οι κοινωνικές δομές του δήμου, ανέλαβαν την πρωτοβουλία και μοίρασαν μάσκες και μπισκότα τα οποία κατασκεύασαν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου στα παιδιά των ωφελούμενων, ώστε να δώσουν λίγο χρώμα στις μέρες που έρχονται.

Τα παιδιά των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Συσσιτίου, μας εξέπληξαν για μια ακόμη φορά, στολίζοντας με τις ζωγραφιές τους το χώρο της δομής και δημιουργώντας έτσι ένα χαρούμενο κλίμα Αποκριάς.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου, το προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Συσσιτίου, το Κέντρο Κοινότητας και η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής σας εύχονται … Καλή Σαρακοστή.

Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής, με Αγάπη, Ελπίδα και Προσφορά!

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!