• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Συνάντηση εργασίας με θέμα την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Συνάντηση εργασίας με θέμα την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Συνάντηση εργασίας με θέμα την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Στο πλαίσιο της της προώθησης των θέσεων και των προτάσεων του Συλλόγου και με γνώμονα την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων εργαζομένων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας με βασικό θέμα συζήτησης την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας με το υφιστάμενο προσωπικό και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την ένταξη τους στην επόμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Φτώχειας και της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής κ. Πλανήτερος Γεώργιος, η Προϊσταμένη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Βικάτου Γεωργία, το στέλεχος της Μονάδας Α (Σχεδιασμού & Συντονισμού Δράσεων) της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ, κα. Κουτσονικολή Βασιλική, το στέλεχος της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ, κ. Σούρμπης Μάκης, οι Προϊστάμενοι Τμημάτων των Διευθύνσεων Καταπολέμησης της Φτώχειας και Κοινωνικής Ένταξης & Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ερίκ Γκαζόν, κ. Καμπουρίδης Στέλιος, κα. Βατσή Κυριακή και κα. Σπήλιου Κωνσταντίνα καθώς και ο Προϊστάμενος Μονάδας Β’ της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΥΣΕΚΤ) κ. Κύρκογλου Χρήστος.

Ο Σύλλογος επέμεινε στην αναγκαιότητα της απρόσκοπτης συνέχισης λειτουργίας των δομών στο νέο ΕΣΠΑ χωρίς κενά χρηματοδότησης (να μην βρεθούμε για ένα διάστημα μετάβασης με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό) και στην διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας. Τέθηκε το ζήτημα της τροποποίησης της ΚΥΑ για τα Κέντρα Κοινότητας και της πρόσληψης προσωπικού για την διεκπεραίωση διοικητικών καθηκόντων (ΠΕ/ΤΕ Διοικητικό) αλλά και προσωπικού για προσωπικού για εργασιακή συμβουλευτική.
Επιπρόσθετα, τέθηκε το θέμα της ύπαρξης εργαζομένων δυο ταχυτήτων στις ίδιες δομές (Δήμου και ΜΚΟ), οπού ζητήσαμε να αλλάξει και οι νέες προσκλήσεις για την πιθανή επέκταση των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών στη νέα προγραμματική περίοδο να ορίζει αποκλειστικά ως δικαιούχους τους Δήμους ή τα Νομικά Πρόσωπα αυτών. Μας μεταφέρθηκε οτι θα εξεταστεί το αίτημα και σε επόμενη συνάντηση θα συζητηθούν και τεχνικές λεπτομέρειες.
Μας γνωστοποιήθηκε ότι αναμένεται από Σεπτέμβρη να ξεκινήσει η αξιολόγηση των δομών σε πανελλαδικό επίπεδο, ώστε μέχρι τέλος Δεκεμβρίου ή αρχές του νέου έτους να έχει βγει το σχετικό αποτέλεσμα που θα συνεκτιμηθεί για την τελική διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από τις διαχειριστικές αρχές των Περιφερειών (πιθανώς με Ανάθεση σε κάποιο εξωτερικό αξιολογητή) με προϋποθέσεις που έχουν ήδη δοθεί από την ΕΥΣΕΚΤ, τις οποίες ζητήσαμε να μας κοινοποιηθούν.

Στο ζήτημα το όποιο ανακύπτει με τις συμβάσεις ισόχρονης διάρκειας και ότι αρκετά γραφεία προσωπικού Δήμων επιμένουν να μην παρέχουν την δυνατότητα του άρθρου 61 του Ν. 4674/2020, σε συνεργασία με την ΕΥΣΕΚΤ ,θα γίνει εκ νέου επικοινωνία ώστε να υπάρξει σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Εσωτερικών ή έστω μια κατευθυντήρια οδηγία.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας, συνεπής πάντα τον ρόλο του, θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση των εργασιακών και επιστημονικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Θα σας κρατούμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη.

#skoindaf #syllogos #ergazomenoi #kentrakoinothtas #domesastegwn #domesparoxhsvasikwnagathwn #againstpoverty

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!