• info@skoindaf.gr / skoindaf@gmail.com
  • Στύγος 28, Περιστέρι
 Συνάντηση με τον Τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Συνάντηση με τον Τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Τομεάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ασλανίδη Δημήτριο με σκοπό την παρουσίαση της λειτουργίας των δομών, την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους των Δομών αλλά και τον σχεδιασμό για την διατήρηση των υφιστάμενων δομών.
Συζητήθηκε εκτενώς η δράση και η συνεισφορά του προσωπικού των Κοινωνικών Δομών και πιο συγκεκριμένα των Κέντρων Κοινότητας, των Δομών Αστεγίας (Υπνωτήρια Αστέγων και Ανοιχτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων) και των Δομών Παροχής Βασικών Αναγκών (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια και Κοινωνικά Φαρμακεία) και η στήριξη που παρέχουν σε συνανθρώπους μας που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Το προσωπικό των Κοινωνικών Δομών παρέχει πέρα από την κάλυψη των βασικών καθημερινών αναγκών (τροφή, φαρμακευτική περίθαλψη, ένδυση, στέγη κα), εξατομικευμένες υπηρεσίες όπως η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ατομικής ενδυνάμωσης, επαγγελματικής συμβουλευτικής. Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λειτουργούν 38 Κέντρα Κοινότητας, 1 Υπνωτήριο Αστέγων και 1 Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και 42 Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών.
Από πλευράς του Συλλόγου, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας των δομών με το υφιστάμενο προσωπικό, καθώς η λειτουργία των δομών έχει αφήσει θετικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες και προσφέρει πολυεπίπεδη υποστήριξη στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Ο κ. Ασλανίδης τόνισε οτι είναι αναγκαία η διατήρηση όλων των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που λειτουργούν σε πανελλαδικό επίπεδο αλλά θεωρεί αναγκαία και την δημιουργία νέων Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών σε δήμους που δεν λειτουργούν (ενδεικτικά αναφέρθηκαν Δήμοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κιλκίς, Έδεσσα, Κατερίνη κτλ.) Η κεντρική Κυβέρνηση και οι Περιφέρειες μέσω των ΠΕΠ της νέας περιόδου, οφείλουν να διασφαλίσουν τη σταθερή ροή χρηματοδότησης των κοινωνικών προγραμμάτων.
Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας και την ένταξή τους στο ΕΣΠΑ 2021-2027, ο κ. Ασλανίδης δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά μας και θα προωθήσει τις προτάσεις του Συλλόγου προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, με σκοπό να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για την επέκταση της λειτουργίας τους και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Επικοινωνία

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε όλα τα Νέα του Συλλόγου μας!